Voetmassage

 

Een voetmassage geeft ontspanning, niet alleen in je voeten, maar in het hele lichaam. Het zorgt voor een goede doorbloeding en het stimuleert de energiestromen in het lichaam, geeft je rust en laat je zelfs stilstaan ​​bij jezelf. Een voetmassage kan verzachting en weldaad geven bij symptomen als: spanning, hoofdpijn, slapeloosheid, pijnlijke vermoeide voeten, vochtophoping in de voeten, verkrampte en gespannen voeten, koude voeten en benen. Maar ook zonder klachten zorgt een voetmassage voor totale ontspanning.

De voetmassage wordt ontspannend gegeven met lichte druk op de onderkant en de bovenkant van de voeten. Met de duim worden verschillende punten van de voet bij langs gegaan. De ervaring leert dat mensen een ontspannend gevoel hebben na de massage en zich weer kunnen "aarden" en hierdoor zich weer beter verbonden voelen met de grond onder de voeten. 

In de massagepraktijk bied ik twee tijdsvariaties aan van de voetmassage:  30 minuten en 60 minuten. Bij de korte behandeling worden alleen de voeten gemasseerd, aan te raden voor voeten die langdurig het lichaamsgewicht moeten dragen. Daarnaast is er een uitgebreide behandeling van 60 minuten waarbij ook de onderrug en de benen worden meegenomen. Door de onderrug te masseren wordt de doorbloeding in de benen en voeten gestimuleerd en daarom is deze massage heel geschikt voor klanten met een zittend beroep. 

Klik hier voor meer informatie.