Hot stone massage

 

Een hot stone massage ontvangen is een ervaring, die je niet licht zult vergeten. Door de weldadige warmte van speciale lavastenen, die op het lichaam gelegd worden en waarmee ook gemasseerd wordt, komen lichaam en geest als vanzelf tot een diepe ontspanning.

Hot stone massage is een vorm van massage waarbij gladde, platte, verwarmde stenen op sleutelposities van het lichaam worden geplaatst. Voor deze massage worden afgeronde basaltstenen gebruikt van ongeveer 45 graden Celsius. De hitte en de druk van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.

De ontspannende hot stone massage wordt gegeven met veel strijkbewegingen over het lichaam, door de aangenaam warme stenen kom je tot ontspanning. Voordat de massage begint worden de stenen op het gewenste lichaamsdeel (bv. de rug) gelegd afhankelijk van waar de spanningen zich bevinden. Vervolgens zal er worden gemasseerd worden met de basalt stenen, die afgewisseld worden met grepen van de klassieke massage, zodat de basalt stenen opnieuw warm kunnen worden gemaakt in de hot stone heater.

De hot stone massage kan alleen worden aangeboden als de buitentemperatuur lager dan 22 graden Celsius is. Bij een hogere temperatuur ontstaat het risico dat het lichaam niet voldoende kan afkoelen na een massage en oververhittingsverschijnselen het gevolg zijn. Tenslotte kent de hot stone massage enkele contra-indicaties en word niet gegeven indien de cliënt zwanger is, trombose heeft of een hoge bloeddruk. Bij spataders wordt er lokaal niet met hot stones gewerkt.

Klik hier voor meer informatie.