Ontspannende massage

 

De ontspanningsmassage is een rustgevende massage die zowel lichamelijke als geestelijke ontspanning te weeg brengt, waarbij er even tijd is voor jezelf en de drukte van de dag losgelaten kan worden. Na de massage zal je een diepe ontspanning ervaren.
Je hoeft geen klachten te hebben om deze massage te ondergaan. Zie het als een verwennerij voor jezelf. De handen van de masseur zorgen er voor dat je even nergens meer aan denkt. 

Een regelmatige ontspanningsmassage kan klachten verminderen en zelfs voorkomen.

  • Maakt spieren soepel
  • Bevordert lichamelijke en geestelijke ontspanning
  • Verhoogt het concentratievermogen
  • Preventieve werking
  • Stimuleert de bloedsomloop
  • Verwennerij voor het lichaam

De massage wordt langzaam uitgevoerd door zachte strijkingen waarbij de aandacht ligt op het voelen en het denken kan worden losgelaten. Na de behandeling is het goed om voldoende water te drinken om de afvalstoffen af te voeren. 

Deze massage kan op verschillende lichaamsdelen en/of het hele lichaam uitgevoerd worden. Klik hier voor meer informatie.

Een ontspanningsmassage is echt bedoeld om tot rust te komen, even nergens aan te hoeven denken, de drukte van thuis/werk los te laten. Dit resultaat is alleen te bereiken als de klant een goed vertrouwen heeft in de masseur.

In de massagepraktijk bied ik drie tijdsvariaties aan van de ontspanningsmassage: 45, 60 en 90 minuten.

  • De drie kwartier massage is een kortere behandeling gericht op het wegnemen van één lichaamsdeel (bijv. rug, benen etc.).
  • Bij de één uur behandeling zijn er meer mogelijkheden: rug en benen, achterkant lichaam, voor- en achterkant bovenlichaam etc.
  • De anderhalf uur massage is verwennerij voor het hele lichaam. Bij deze behandeling worden de rug, schouders, nek, armen, handen, benen, voeten, borstspieren, hoofd en gezicht aangepakt.

Tijdens deze rustgevende massage gebruik ik hot stones. De warmte van deze hete stenen verspreidt zich in de spieren waardoor de klant een diepe ontspanning ervaart. De kruidenstempels zijn een ander hulpmiddel. Deze hebben een verwarmend effect op de huid. En de aroma’s van de kruiden werken helend en ontspannend. De kruidenstempels worden gebruikt bij de 90 minuten massage.