Vitaliserende massage

 

     Een vitaliserende massage is net hetzelfde als een relaxerende massage met dit verschil dat er wordt gemasseerd met een hardere druk. Het lichaam wordt gevitaliseerd. Door het stimuleren van de huid, bloedbanen geeft het lichaam zichzelf energie.

     Het is een intensieve massage, waarbij je goed voelt dat ook de dieper liggende spieren flink worden aangepakt. De handgrepen worden in hoger tempo en met minder druk (oppervlakkiger) uitgevoerd.

      De vitaliserende massage is meer op de spieren is gericht met als doel de doorbloeding van de spieren te verbeteren en daardoor de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren. Hierdoor verbetert de conditie en zorgt ervoor dat de spieren in het lichaam in conditie blijven en snel herstellen na inspanning. Tevens kan een massage blessures voorkomen. Mensen die regelmatig of intensief sporten kunnen hier veel baat bij hebben. Maar ook mensen die niet sporten kunnen veel voordeel hebben van deze massage.

     Vitaliserende massage is niet alleen voor sporters bedoeld. Denk aan rug-, nek- en/of schouderklachten die vaak worden veroorzaakt door een verkeerde werkhouding of intensief computergebruik. Ook stress kan een belangrijke oorzaak zijn van allerlei klachten. Door een verkrampte houding kunnen verhardingen in spieren ontstaan. Een aantal massagebehandelingen kan al verlichting geven of kan de klachten helemaal laten verdwijnen. Het effect van de behandeling is afhankelijk van de aard van de klachten. 

     Klik hier voor meer informatie.