Vitaliserende massage

 

In een vitaliserende massage zullen de handgrepen, in vergelijking met een relaxerende massage, in een hoger tempo en met minder druk (oppervlakkiger) uitgevoerd worden. Het lichaam wordt gevitaliseerd. Door het stimuleren van de huid, bloedbanen geeft het lichaam zichzelf energie.

Het is een intensieve massage die meer op de spieren is gericht met als doel de doorbloeding van de spieren te verbeteren en daardoor de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren. Hierdoor verbetert de conditie en zorgt ervoor dat de spieren in het lichaam in conditie blijven en snel herstellen na inspanning. Tevens kan een massage blessures voorkomen. Mensen die regelmatig of intensief sporten kunnen hier veel baat bij hebben. Maar ook mensen die niet sporten kunnen veel voordeel hebben van deze massage.

Vitaliserende massage is niet alleen voor sporters bedoeld, maar is ook heel efficient om de bloedcirculatie te verbeteren. Denk aan pijnlijke onderrug, koude voeten en handen, zwaar gevoel in de benen en gebrek aan beweging.

Door de snelle cirkelvormige en dwarse technieken en gebruik van petrissages (knedingen) wordt de huid ook diep gestimuleerd en daarom heeft deze massage ook een huidverbeterend effect.

De vitaliserende massage kan het best worden uitgevoerd op de onderrug, billen, benen en armen.

 Klik hier voor meer informatie.